De zoektocht naar herbruikbare bouwmaterialen

Onze zoektocht naar circulariteit begint bij het herontdekken van verouderde materialen. Voorheen werden materialen zoals hout en staal weggegooid, maar tegenwoordig worden deze materialen zorgvuldig verzameld tijdens sloop-en bouwprojecten. Hier begint ons verhaal van re-use, refurbish en upcycling.

Stap 1

De geoogste materialen worden grondig geslecteerd en gesorteerd. Hierbij worden de materialen gescheiden op basis van kwaliteit, grootte en type. Dit helpt bij het identificeren van de materialen die geschikt zijn voor re-use, refurbish of upcycling.

Stap 2

Elk materiaal ondergaat een grondige inspectie en indien nodig een reparatie. Wij verwijderen spijkers en schroeven, versterken beschadigde delen en maken het materiaal in overleg met de klant op maat. Zo wordt de levensduur van het materiaal verlengt en krijgt het een tweede leven.

Stap 3

De gerecyclede bouwmaterialen vinden hun weg naar diverse projecten, steden en regio's. Wij omarmen duurzaamheid in elk aspect van ons proces. Dankzij onze strategische ligging in de haven maken wij actief gebruik van watertransport. Dit is niet alleen efficiënt, maar draagt ook bij aan het verminderen aan onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van milieu vriendelijke distributie.