Focusproducten

Bij Weever Circulair staan we voor duurzaamheid en circulariteit. Tijdens de uitvoering van sloop- en bouwprojecten ontstaat er een scala aan waardevolle grondstoffen. Deze grondstoffen zien wij niet als afval, maar als potentiële bouwstenen voor nieuwe projecten.

Bijdragen aan een circulaire economie

Het proces begint met het zorgvuldig oogsten van deze grondstoffen. Vervolgens worden ze met precisie gesorteerd en verwerkt in onze faciliteiten. Ons doel? Ervoor zorgen dat deze grondstoffen een tweede leven krijgen en opnieuw ingezet kunnen worden in het bouwproces. Op deze manier dragen wij bij aan een circulaire economie en verminderen wij de afhankelijkheid van nieuwe, ruwe grondstoffen.

Bij Weever Circulair hebben we enkele focus producten geïdentificeerd die een significant potentieel hebben voor hergebruik:

Plafondplaten: vaak zijn deze nog in goede staat en met een beetje zorg kunnen ze opnieuw worden gebruikt in nieuwe bouwprojecten.
Houten balken: hout is een kostbare grondstof. Door balken te hergebruiken, behouden we de charme van oud hout en verminderen we de noodzaak om bomen te kappen.
Kozijnen: goed bewaarde kozijnen kunnen eenvoudig worden gerenoveerd en hergebruikt, waardoor de vraag naar nieuw hout en andere materialen afneemt.
Gangkastdeuren: deze deuren hebben vaak een uniek ontwerp en karakter. Door ze een tweede leven te geven, voegen ze charme en karakter toe aan nieuwe ruimtes.
Deurdrangers: met een beetje onderhoud kunnen deurdrangers jarenlang meegaan, waardoor de productie van nieuwe units afneemt.
Elektrisch schakelmateriaal: door deze componenten opnieuw te gebruiken, verminderen we elektronisch afval en dragen we bij aan een duurzamere bouwindustrie.

Samenwerken met Weever Circulair betekent investeren in een duurzamere toekomst. Onze focus op hergebruik en recycling toont onze inzet voor een groenere en meer circulaire bouwindustrie.